EuroParcs Duinresorts

Kuuroord Noordwijk

  • Boost je vitaliteit
  • Zuivere lucht
  • Laag pollengehalte

Ontdek het kuuroord Noordwijk!

In 2020 heeft Noordwijk het predicaat 'heilzame zeebadplaats' mogen ontvangen, dit is een kuuroord aan zee. Een kustgemeente wordt uitgeroepen tot kuuroord wanneer deze onder andere beschikt over de juiste kwaliteit zeewater en klimatologische omstandigheden, verschillende wellness mogelijkheden en diverse sportieve, culturele en culinaire activiteiten. Duinresorts biedt twee verschillende vakantieparken in Noordwijk aan waar je heerlijk kunt verblijven tijdens je kuuroord vakantie.

 
 

Wat maakt Noordwijk een kuuroord?

Gezonde lucht

Dankzij de zeewind heeft Noordwijk een laag pollengehalte, wat positief is voor de luchtwegen. Extra gunstig voor mensen met allergieën! Daarnaast is de luchtvochtigheid hoog en bevat het een hoog zoutgehalte, dit heeft een positief effect op de longen en huid. De zon schijnt aan de kust net iets meer dan in de rest van het land, dit stimuleert de aanmaak van vitamine D.

Zeewater

Het zeewater van Noordwijk is van goede kwaliteit, het bevat 3% zout en 15% magnesium. Dit is enorm goed voor de huid, ademhaling en afweersysteem. Kwalitatief zeewater wordt al jarenlang gebruikt als remedie tegen o.a. eczeem dankzij zijn desinfecterende werking. Als dat niet uitnodigt tot een verfrissende duik?

Mindfull activiteiten

Noordwijk is het ideale decor voor diverse mindfull activiteiten; denk aan yoga op het strand, wandelen en fietsen door de duinen of genieten van een massage. Maar ook een hapje eten met zicht op zee behoren tot de mogelijkheden. Deze activiteiten helpen je geest en lichaam in balans te brengen en je innerlijke rust terug te vinden.

 

Verblijven in Noordwijk

Noordwijk is een speciale plek met een rijke kuurgeschiedenis dankzij haar ontspannen sfeer en zuivere klimaat. Ook op onze parken nabij Noordwijk is deze relaxte sfeer terug te vinden en voel je de zilte zeelucht door je haren waaien. De parken in Noordwijk zijn EuroParcs Noordwijkse Duinen en EuroParcs Parc du Soleil. Je kunt hier verblijven in 2- tot 6-persoons vakantiehuizen op 2 km van het strand. De parken beschikken over fijne faciliteiten om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken zoals een restaurant, terras en zwembad. Ook voor de kinderen is er meer dan genoeg vermaak in de vorm van (indoor) speeltuinen, sportvelden en animatie in de schoolvakanties. Wil jij zelf ervaren welk effect de schone lucht en relaxte sfeer hebben op jouw gezondheid? Boek dan gauw een weekje weg naar het kuuroord Noordwijk!