• In het populaire Noordwijk
  • Het strand en de duinen op loopafstand
  • Keukenhof met kleurrijke bollenvelden

Vakantie in Noordwijk

Voor een heerlijke vakantie aan de Nederlandse kust bent u bij EuroParcs Parc du Soleil aan het juiste adres. Ons vakantiepark is gelegen op loopafstand van de duinen en in het hart van de Bollenstreek. Recht tegenover het park vindt u een uitgestrekt bollenveld dat in het voorjaar prachtig bloeit. Noordwijk bestaat uit twee kernen: Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen.

Noordwijk aan Zee was vroeger een vissersdorp en is tegenwoordig een populaire badplaats met de langste kuststrook van Nederland (+/- 13 kilometer lang). Op de Koningin Wilhelmina Boulevard en Koningin Astrid Boulevard vindt u diverse restaurants en strandtentjes waar u het hele jaar door terecht kunt voor een lekker kopje koffie, lunch, borrel of diner. Noordwijk-Binnen heeft een rijke historie en kenmerkt zich vandaag de dag nog steeds door de bloementeelt. In de Oude Dorpskern vindt u vele monumentale gebouwen, waarvan een aantal ook van binnen te bekijken zijn.

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Noordwijk

Niet alleen de faciliteiten van ons park bieden u op en top vermaak, maar ook de omgeving van Noordwijk heeft van alles te bieden. Tijdens uw vakantie in Noordwijk aan Zee moet u zeker een bezoekje brengen aan één van de nabijgelegen dierenparken, musea, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. 

Verblijft u in april bij EuroParcs Parc du Soleil? In de derde week van april wordt het jaarlijkse Bloemencorso georganiseerd. Vanuit Noordwijk vertrekt het 40 kilometer lange corso richting Haarlem. Op de avond voor het Bloemencorso vindt ook het verlichte bloemencorso door Noordwijk plaats. Een echte aanrader! Ook is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de grote steden Amsterdam (42 km), Den Haag (33 km) en Leiden (16 km) tijdens uw vakantie in Noordwijk aan Zee. Ga lekker cultuur snuiven of juist een gezellig dagje shoppen. Als gast bij EuroParcs Parc du Soleil kunt u in het hoogseizoen bovendien gratis gebruik maken van het buitenzwembad op het nabijgelegen EuroParcs Noordwijkse Duinen. 

Uittip: Escape Room Zandvoort

Bent u goed in puzzelen en raadsels? Probeer dan eens de Escape Room Zandvoort. Ontrafel de unieke puzzels en ontdek de verborgen aanwijzingen in één van de drie escape rooms. 

Uittip: Keukenhof

Verblijf je tussen eind maart en eind mei op EuroParcs Parc du Soleil? Dan móét je een bezoekje brengen aan de Keukenhof, dé toeristische trekpleister! In het voorjaar bloeien hier meer dan 7 miljoen bloembollen met wel 800 verschillende soorten tulpen!

Uittip: Bloemencorso

Op 22 april 2023 vindt de 76e editie van de bloemencorso in de Bollenstreek plaats. Dit kleurrijke spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen bezocht. Hoogtepunt is de corsozaterdag, waarbij praalwagens versierd met bloemen een 42 km lange tocht richting Haarlem afleggen. De bloemencorso is zeker een bezoekje waard en leuk voor jong en oud!