• Nabij de Schoorlse duinen en het strand
  • Vele fiets- en wandelroutes
  • Prachtige duinlandschappen

Ontdek de omgeving van EuroParcs Koningshof

Natuurliefhebbers zitten hier op de goede plek. Je vindt hier het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de kust van Nederland: de Schoorlse Duinen. EuroParcs Koningshof ligt in een pittoresk dorpje in Noord-Holland, in Schoorl, en ligt aan de rand van Nationaal Park de Schoorlse Duinen. Kom volop uitwaaien, klimmen, wandelen of fietsen. Er is meer dan 60 kilometer aan wandelpaden aangelegd, die je naar de hoogste duinen, de oudste bossen en de stuivende duinen leiden. Kies voor de Brede Duinroute als je het meeste van de duinen en van het dorp wilt zien.

Een dagje cultuursnuiven? Bezoek Bergen, een waar kunstenaarsdorpje met vele musea en kunstgalerieën. Maar ook kaasstad Alkmaar en historische stad Hoorn, beide op korte afstand van EuroParcs Koningshof, zijn een bezoek waard. Struin door de winkelstraten, bezoek het kaasmuseum of museum Stoomtram Hoorn-Medemblik of neem plaats op een terrasje. 

Liever een activiteit ondernemen? Wat dacht je van een uitdagende mountainbike parcours? Het 'Mountainbike Parcours Schoorl' is 15 km lang en 5 km breed en bezorgt je een te gek avontuur. De route leid je door dichte naaldbossen, over steile duinen en uitgestrekte heidevelden. Elk gezelschap kan dit avontuur aangaan, want het parcours is geschikt voor elk niveau.