• Watersportmogelijkheden
  • Nabij Amsterdam
  • Diverse attracties

Vakantie in Medemblik aan het IJsselmeer

Medemblik is dankzij haar ligging aan het IJsselmeer een enorm geliefde plaats onder toeristen. Het water biedt zowel actie als ontspanning. Watersporters vanuit de hele wereld weten Medemblik te vinden om te zeilen en (kite)surfen. Ook voor een wat relaxter dagje zit je aan het IJsselmeer goed, zo kun je een bootje huren op ons vakantiepark en de omgeving verkennen vanaf het water in een sloep, fluister- of motorboot. Daarnaast kun je ook een supboard huren bij Supcentre Enkhuizen of ervoor kiezen lekker op het zandstrandje aan het water te gaan liggen.

Wat te doen in de omgeving van EuroParcs IJsselmeer?

Naast al het vertier dat het water brengt heeft de omgeving van Medemblik nog meer te bieden. Er liggen diverse steden op korte afstand waar je allerlei leuke activiteiten kunt ondernemen.

  • Medemblik (1 km) : Oude huizen, smalle straatjes en pittoreske geveltjes karakteriseren het mooie Medemblik. In deze stad kunt u even terug in de tijd stappen, maar saai is het zeker niet. Bezoek het kasteel van 'Radboud', de laatgotische kerk 'de Bonifacius' of stadsbrouwerij Radboud. Ben je met kinderen op pad? Dan is Funfestijn Medemblik ook een aanrader. Deze binnenspeeltuin is circa 1000 m2 en is compleet in piraten thema.
  • Enkhuizen (13 km) : Het centrum van Enkhuizen ademt nog altijd de sfeer van de Gouden Eeuw en telt vele prachtige monumentale gebouwen en verdedigingswerken. Dit maakt het een ideaal dagje uit voor historie en cultuurliefhebbers. In Enkhuizen bevindt zich ook het Zuiderzeemuseum waar je alles leert over de geschiedenis van het IJsselmeer en de toekomst van het gebied. Voor de kinderen is het 'Sprookjeswonderland' een echte aanrader!

  • Alkmaar (28 km) : Alkmaar is natuurlijk dé kaasstad van Nederland. De kaasmarkt is dan ook zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie. De stad heeft daarnaast een prachtig oud centrum vol met leuke winkeltjes, gezellige cafe's, terrasjes en restaurants.

  • Hoorn (14 km) : Ook Hoorn kent een prachtig oud en gezellig centrum. De stad telt maar liefst 300 monumentale panden en heeft schitterende grachten. Daarnaast heeft de stad een mooie haven en het is dan ook mogelijk de stad te bezoeken per boot. Ook kun je ervoor kiezen de stoomtram te pakken van Medemblik naar Hoorn.

Bekijk hier het excursieprogramma van EventMedemblik

 
Bekijk de bungalows
 
Bekijk de evenementen in Medemblik