• Populaire badplaats Egmond
  • Zee, strand én duinen
  • Oudste actieve vuurtoren

Omgeving | Egmond a/d Hoef

Egmond: vanouds een vissersdorpje en tegenwoordig één van de populairste badplaatsen van Nederland. EuroParcs de Woudhoeve is gelegen in Egmond aan den Hoef, wat samen met Egmond-Binnen en Egmond aan Zee ‘Egmond’ vormt.

Het hele jaar door is er in Egmond van alles te beleven. Het najaar leent zich perfect voor een lange strandwandeling en in de winter vind je hier een gezellige kerstmarkt en wordt de jaarlijkse Nieuwjaarsduik georganiseerd. In het voorjaar word je getrakteerd op bloeiende bollenvelden en in de zomer neem je natuurlijk een duik in de Noordzee en kun je heerlijk loungen, borrelen of eten op één van de vele terrassen langs de kust.

In het dorp vind je de oudste abdij van Nederland. De Sint-Adelbertabdij werd in de tiende eeuw opgericht en is vandaag de dag nog steeds te bezoeken. Aan de kust van Egmond aan Zee vind je de J.C.J. van Speijk vuurtoren, dat de oudste nog actieve vuurtoren van Nederland is.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Vakantie in Egmond

EuroParcs de Woudhoeve is dé ideale uitvalsbasis tijdens een vakantie in Egmond. Ons vakantiepark bevindt zich in Egmond aan den Hoef, wat samen met Egmond-Binnen en Egmond aan Zee Egmond vormt. Dit vroegere vissersdorpje is tegenwoordig uitgegroeid tot één van de populairste badplaatsen van Nederland. Een vakantie in Egmond is leuk voor iedereen en tijdens ieder seizoen. Het najaar leent zich perfect voor een lange strandwandeling om écht even uit te waaien. Tijdens de winter vind je in Egmond een gezellige kerstmarkt en wordt de jaarlijkse Nieuwjaarsduik georganiseerd. Het voorjaar trakteert je op bloeiende bollenvelden en tijdens de zomer wordt een verkoelende duik in de Noordzee wel érg aantrekkelijk. Wandelen door de duinen, loungen of borrelen bij één van de strandtentjes of de Van Speijk vuurtoren beklimmen behoren ook tot de mogelijkheden tijdens jouw vakantie bij Egmond aan Zee.

 

Tips voor een dagje uit tijdens jouw vakantie in Egmond

Tijdens je vakantie in Egmond kun je allerlei leuke uitjes plannen. Naast de parkfaciliteiten, heeft ook de omgeving van Egmond veel te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kun je tickets (met korting) kopen bij de receptie. 

Tip: de omgeving met de fiets of te voet ontdekken is een absolute must tijdens jouw vakantie in Egmond. Bij de receptie zijn gratis fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. Maak de mooiste tochten door de duinen, weilanden en gezellige dorpen en steden. 

Uittip: Sint-Adelbertabdij

In Egmond vind je de oudste abdij van Nederland: de Sint-Adelbertabdij. Zeker een aanrader tijdens een vakantie in Egmond. De abdij werd in de tiende eeuw opgericht en is vandaag de dag nog steeds te bezoeken.

Uittip: Kaasstad Alkmaar

Kaasstad Alkmaar ligt op slechts een halfuurtje fietsen vanaf EuroParcs de Woudhoeve. Hier kun je heerlijk winkelen, een bezoekje brengen aan de Alkmaarse kaasmarkt op vrijdagochtend of neerstrijken op een terrasje.

Uittip: J.C.J. van Speijk vuurtoren

Aan de kust van Egmond aan Zee vind je de J.C.J. van Speijk vuurtoren, de oudste actieve vuurtoren van Nederland. Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee móét je deze zeker eens beklimmen. Je zult versteld staan van het uitzicht!

Uittip: Strand van Egmond aan Zee

Waai heerlijk uit tijdens een strandwandeling, zoek verkoeling in de zee of geniet bij een strandpaviljoen in Egmond aan Zee. Tijdens een vakantie kan een dagje strand niet ontbreken. Tip: de Egmondse Duinen zijn ook prachtig!

In Egmond aan den Hoef zelf kom je de ruïnes van het kasteel van Lamoraal van Egmond tegen. In de verte zie je de stolpboerderijen die karakteristiek zijn voor Noord-Holland.

De omgeving van Egmond kun je goed met de fiets of te voet verkennen. Bij de receptie op het park zijn gratis fiets- en wandelroutes te vinden door de duinen, weilanden en de gezellige dorpen en steden in de omgeving, zoals Heiloo. Alkmaar is bijvoorbeeld gelegen op nog geen 30 minuten fietsen vanaf EuroParcs de Woudhoeve. Hier kun je heerlijk winkelen, een bezoek brengen aan de Alkmaarse kaasmarkt op vrijdagochtend of één van de vele horecagelegenheden.

Dagjes uit
Niet alleen op het park, ook in de omgeving van Egmond is er van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen.

In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kun je tickets (met korting) kopen bij de receptie op het park.

Boek een vakantie in Egmond
 
150 beoordelingen
8,3

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,3.